Suojaa itsesi ja perheesi auringon paahteelta sekä hyönteisiltä välttäen turhia kemikaaleja

Kesä 2016 on jo täällä- oletko valmis?Jälleen pian ilmoille raikaa Suvivirsi ja lapset pääsevät iloisesti rientämään kesälaitumilleen. Myös aikuisten pitkä aherrus palkitaan ja perheellä on edessään unohtumaton loma vaikkapa kesämökillä. Nuoret aikuiset taas saattavat kesätöiden lomassa lähteä vaikka reissaamaan Eurooppaan ja toiset ehkä vähän pidemmällekin. Kaikkien kannattaa varmasti varautua kesään perusteellisesti, joten on hyvä jälleen tutkia, mitä iherb tarjoaa hyvin onnistuneeseen kesään.

Hyönteiskarkoitteet/anti-bug

Hyönteisistä on harmia aina, milloin järven äärellä hyttysten määrä voi olla suorastaan sietämätön, eikä mustikkametsäänkään tohdi lähteä ilman kunnon suojausta. Muista, että usein marketeissa myytävät hyönteiskarkotteet sisältävät ihmisellekin haitallisia kemikaaleja, kuten dietyylitoluamidia eli DEET:ä. DEET-valmisteen ei suoraan sanota olevan haitallinen, mutta yhteisvaikutuksessa permetriinin kanssa saattavat ne aiheuttaa geenimutaatioita jälkeläisissä. DEET- valmisteita ei saa käyttää alle 3-vuotiailla lapsilla eikä niitä suositella herkkäihoisille.


Tässä luontainen, eteerisiä öljyjä sisältävä ja tehokkaasti erityisesti hyttysiä karkoittava valmiste, soveltuu pienillekin lapsille.Myös spray-pullossa. Toimii, vaikka olisit keskellä trooppista sademetsää!


3. Dr. Mercola, Healthy Skin, Bug Spray

Ei kahta ilman kolmatta. Ainakin hevosharrastajat sen tietävät, millaista on taistelu paarmoja vastaan. Tämä tuote on monipuolinen, tehoaa punkkejakin vastaan. Sopii myös lapsille ja älä myöskään unohda lemmikkejäsi! 

Aurinkosuojat/ Sunblocks

Sanotaan, että liika auringonotto aiheuttaa ihosyöpää. Niimpä ihmiset alkavat käyttää erilaisia aurinkovoiteita, tutkimatta valmisteen sisältöä sen tarkemmin. Jotkin aurinkovoiteet voivat itseasiassa lisätä ihosyövän riskiä, esimerkiksi synteettinen a- vitaminii, retinolipalmitaatti  iholle levitettynä kiihdyttää ihovaurioiden syntyä.

Varmista, että aurinkovoiteesi suojaa sekä UVA että UVB- säteilyltä! Edes korkeimpien kertoimien aurinkovoiteet eivät aina suojaa UVA- säteilyltä riittävästi. UVA- säteily on salakavalaa, sillä se ei polta ihoa, mutta vahingoittaa ihoa siinä määrin, että riski ihosyövälle kasvaa.

Oksibentsoni eli bentsofenoni-3 imee UVA sekä UVB- säteitä. Kyseinen aine imeytyy ihon läpi verenkiertoon. EU:ssa myytävät oksibentsonia sisältäviin tuotteisiin tulee merkitä kyseinen aine, mikäli tuotteessa on sitä yli 0,5 %. 

Tässä ehdotukseni turvallisille aurinkosuojatuotteille:


Aurinkovoide vauvoille UVA- ja UVB- suojalla. 


Hyvä aurinkovoide rannalle, kun lapset uivat ja leikkivät paljon. Vedenkestävyys 40 min.


Aurinkosuoja kätevässä spray-pullossa. 


Paljon urheilevalle erinomainen aurinkovoide korkeilla kertoimilla. Vedenkestävyys jopa 80 minuuttia!

Kaikkein parhain keino suojatua auringolta on kuitenkin vaatetus ja ulkoilun välttäminen juuri pahimpaan paahteeseen. Ainakin aurinkolomilla erityisen helteisissä olosuhteissa kannattaa viettää reilusti siestaa sisätiloissa.

Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja ota hyönteikarkoite ja aurinkosuoja samasta purkista: Muista, että voit aina varmistaa kattavasta Enviromental Working Groupin tietokannasta kosmetiikkasi aineosien turvallisuuden ennen ostopäätöksen tekoa!


Toivottavasti iherb oli jälleen vastaus kysymykseesi, unohtamatta tietenkään alennuskoodia GPN777.


Toivon mukavaa ja turvallista kesää teille kaikille! 


Briefly in english: Prevent you and your family well from bugs and the sun. No need to use harsh chemicals. You can pick the best product tips from links above. Shop with couponcode gpn777


Linkkejä:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00779
http://www.terve.fi/ihosyopa/harva-aurinkovoide-taysin-turvallinen-iso-osa-jopa-lisaa-ihosyovan-riskiaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän laatua parantamassa, koentsyymi Q10, ubikinoni.

Asiaa vitamiineista sekä ohjeita hyvän monivitamiinivalmisteen valintaan

Amygdaliini syövän ehkäisyyn ja tukihoitoon