Hyvää uutta vuotta 2016!

Nyt on reilu vuosi takana iherb- tuotteiden käyttöä. Aluksi kiinnostuin edullisesta d-vitamiinista ja sitten silmäni aukesivat aivan uudella tavalla muillekin ravintolisille sekä luonnon kosmetiikalle. Erityisesti kiinnostus kasvoi esikoisen odottamisajan myötä. Olen todella kiitollinen, että löysin iherbin, saan edulliseen hintaan laadukkaita tuotteita. Mitä tahansa en kuitenkaan suinpäin iherbistäkään lähtisi tilaamaan, vaan teen taustatyötä ennenkuin teen ostopäätöksen. Toivottavasti samoista arvoista kiinnostuneet blogini lukijat olette saaneet hyviä tuotevinkkejä. Tehdäämpä katsaus tämän vuoden suosikeille.

Shea Moisture, Baby Calm & Comfort Kit Hinta-laatusuhteeltaan loistava tuoteperhe, ihan koko perheen käyttöön päästä varpaisiin. Pääasiallinen ainesosa näissä tuotteissa on karitevoi, mikä on todellinen superkosteuttaja, luonnollisesti.  Joidenkin makuun tuotteessa voi olla liian voimakas tuoksu, niin kyseisiä tuotteita saa myös sensitive-- versioina: Shea Moisture, Baby Extra-Mild Wash & Shampoo sekä kosteusvoide: Shea Moisture, Baby Healing Lotion, Fragrance-Free. Muutenkin ko. merkin  muutkin tuotteet ovat erinomaisia koko perheelle. Haluan erityisesti herättää odottavien äitien huomion, että kiinnitäisivät huomiota käyttämänsä kosmetiikan sisältöön. Yllättäen monet, herkänkin ihon kosmetiikaksi luokiteltujen tuotteiden ainesosaluettelot voivat olla täynnä suoranaisia myrkkyjä, joilla on vaikutusta myös esim. syöpien syntyyn. Monet varmaan käyttävät säännöllisesti ainakin viikottain, ellei jotkut jopa päivittäinkin näitä tuotteita. Nyt on vaihtoehtojakin.

Jos haluat nopeammin selvittää kosmetiikkatuotteen turvallisuuden, niin tämä sivusto on erinomainen työkalu: EWG's Skindeep Database ja tässä esimerkkinä yllämainitsemani tuotesarjan kosteusvoiteen riskiarvio: http://www.ewg.org/skindeep/product/527355/Shea_Moisture_Organic_Raw_Shea_Chamomile_%26_Argan_Oil_Baby_Healing_Lotion/

Eli tuote on luokitukseltaan numero 1 eli turvallinen, mutta toisaalta tiedot tuotteesta on rajalliset. Luonnon kosmetiikan kohdalla välillä joidenkin tuotteiden ainesosien kohdalla tutkittua tietoa on melko vähän, joten yleispätevää tietoa esim. allergisoivuudesta ei aina ole.

Itse en meikkaa, mutta kasvojeni kunnosta pidän huolen näillä tuotteilla: Andalou Naturals, Floral Toner, 1000 Roses, Sensitive kasvovesi sekä voiteet: Andalou Naturals, Beautiful Day Cream, ja Andalou Naturals, Heavenly Night Cream, 1000 Roses, Sensitive. Kun kuukausi sitten tilasin yövoiteen, sain myös lahjaksi päivävoiteen kaupan päälle! Iherb todella yllättää positiivisesti..

Hiuksille seuraavat tuotteet:

Shampoo: Organic Excellence, Shampoo, Revitalizing Hair Therapy, Wild Mint, 16 fl oz (572 ml) Tästä riittää pitkään, koko perheelle, kaikille hiustyypeille. Silikoni ynnä muut turhat aineet eivät tee hiuksille hyvää ja pahimmassa tapauksessa ne vain haurastuttavat ja kuivattavat hiuksia sekä päänahkaa.

Hoitoaineita:
Acure Organics, Conditioner, Moroccan Argan Stem Cell + Argan Oil, 8 fl oz (235 ml)
Andalou Naturals, Moisture Rich Conditioner, Argan & Sweet Orange, 11.5 fl oz (340 ml)

Molemmat ylläolevat hoitoaineet ovat yhtä hyviä ja ravitsevat hiuksia oikeasti. Jopa niin hyvin,että käyttö kerran viikossa riittää. Ero on huomattava, kun jättää ne perus markethoitoaineet pois, jotka vaan saavat aikaan hiuksien rasvoittumisen nopeammin.

Ravintolisiä emme perheessämme kauhean paljoa käytä. Tärkeimpinä lisinä pidän d-vitamiinia, magnesiumia ja omega-3-rasvahappoja. Lisäksi käytämme spiruliinaa ainakin viikottain. Muutoin pyrimme syömään mahdollisimman monipuolisesti.

Hyviä magnesiumvalmisteita ovat esimerkiksi nämä

Doctor's Best, Magnesium, High Absorption tabletteina
Life Flo Health, Pure Magnesium Oil, 8 oz (237 ml) öljynä iholle

Sitten katson tarpeelliseksi antaa vauvalle/taaperolle laadukasta d- vitamiinia. Alle 1-vuotiaallehan suositellaan annettavaksi 10 mikrogrammaa, eli 400 KY/vrk. Nordic Naturals d-vitamiinitipat ovat luomu extra-neitsyt oliiviöljyssä: Nordic Naturals, Baby's Vitamin D3
Neuvolassa annettin jokin d-vitamiinitippapullo, joka sisälsi pariakin turhaa e-ainetta, säilyvyyden vuoksi. Tippoja olisi pitänyt vielä antaa muutamia, jotta 10 mikrogrammaa tulisi täyteen. Tuota iherbin tuotetta ei tarvitse vauvalle antaa kuin yksi tippa ja tuote on hyvinkin puhdas, ilman lisäaineita. Myös gmo- vapaa. Yhdessä pullossa on vuoden annos, aika edullinen siis. Tämän hetkinen hinta vain 11,69 euroa. Laskepa siitä sitten, mitä apteekin d- vitamiinit tulisivat vuodessa maksamaan.. Nyt halpa ei olekaan huono, ainakaan tässä tapauksessa.

Katso myös omega- 3- tuotteet kyseiseltä valmistajalta, vauvoja unohtamatta: Nordic Naturals, Omega-3

Aikuiselle hyvä d-vitamiinivalinta on esim.  Thorne Researchin tuotteet. Otan kerran viikossa yhden kapselin, 25 000 KY:tä sekä lisäksi tippoja. noin 10-20 tippaa per viikko, Yritän saada päiväkohtaisen annoksen noin 100- 125 mikrogramman välille. Vielä en ole d- vitamiinitasojani mitannut, mutta enköhän tee sen vielä lähikuukausina.

Jos gelatiini ei haittaa, niin tältä valmistajalta saa halvimmat d-vitamiinit:Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels

Hinta-laatusuhteeltaa hyvä spirulina on esimerkiksi tämä:
Nutrex Hawaii, Spirulina Pacifica, Pure Hawaiian, Nature's Multi-Vitamin, 16 oz (454 g)
Tämä on edullinen, pitkäkestoinen purkki. Vain teelusikallinen päivässä ja saat mm. a-vitamiinia (betakaroteeni), k1 ja k2 vitamiinit, kivennäisaineita, gammalinoleenihappoa ja paljon muuta. B12- vitamiini ei taida spirulinassa olla ihmiselimistölle kelpoisessa muodossa imetyvä.

Toinen laadukas spirulina on myös tämä:
HealthForce Nutritionals, Spirulina Manna, Nature's Best Protein Powder, 16 oz, 1 lb (453.5 g)

Suomalainen yritys, Puhdistamo on myynyt myös Havajin spiruliinaa. Healtforcea saa myös Suomesta, mutta hinta taitaa olla yli 50 euroa purnukka, Ole tarkkana, spirulinaa ei kannata ostaa mitä halvimmalla saa, sillä sitä tulee todella paljon myös Kiinasta, jossa tunnetusti ruoan turvallisuusasiat ovat välillä kyseenalaisia. Lue lisää seuraavasta artikkelista: Kiinalainen luomu on huijausta.

Olisiko fluoriton elämä parempi? Sen voit aloittaa vaikka iherbin tuotteilla, Nyt -30 % hammastahnoista: Specials. Lue lisää fluoristaFluori, suuri valhe

Mutta nyt katse uuteen vuoteen 2016 ja onnistuneita iherb-löytöjä sinulle toivoen, koodilla GPN777!

Briefly in english: I wish you all happy new year 2016 and hope you find something interesting from iherb with couponcode GPN777 :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän laatua parantamassa, koentsyymi Q10, ubikinoni.

Asiaa vitamiineista sekä ohjeita hyvän monivitamiinivalmisteen valintaan

Amygdaliini syövän ehkäisyyn ja tukihoitoon