Tyrnillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia
Tyrni on yksi käytetyin ja tehokkain lääkekasvi, jota on käyetty jo satoja vuosia. Eipä ihme, sillä kyseinen marja sisältää 300 erilaista aineyhdisttä. Erityisen paljon tyrnissä on e-vitamiinia, c-vitamiinia, monityydyttymättömiä rasvahappoja sekä superoksididismutaasi entsyymiä joka tekee kyseisestä marjasta vahvan antioksidantin. Lisäksi tyrnissä on paljon b-ryhmän vitamiineja, a-vitamiinia, k-vitamiinia, foolihappoa, 10-20 erilaista kivennäisainetta. Tyrni on myös runsas flavonoidinen, jonka vuoksi se tuhoaa erinomaisesti sieni- ja bakteeritaudit. Näiden ravintoaineidensa vuoksi tyrni on mitä mainioin immuunipuolustuksen parantaja ja siten vastustuskyvyn lisääjä.

Koska tyrni sisältää monipuolisesti limakalvolle tärkeimpiä ravintoaineita, on siinä apua myös esimerkisi kuiville silmille, jos kyseessä on esim. piilolinssien käyttö, näyttöpäätetyö tai ikääntyvä ihminen. Yleisesti ottaen elimistömme pinta-alasta on limakalvoa n.200 m2 sisältäen silmät, suun, hengitysteiden, ruuansulatuskanavan, virtsateiden ja sukuelinten suojana. Ehjät limakalvot ovat tärkeä edellytys hyvälle vastustuskyvylle.

Moni iho-ongelmainen on saanut välitöntä apua tyrnistä mm. akneen, ruusufinniin, couperoosaan ja erityisen kuivalle iholle. Psoriasiksen yhdistelmähoidossa on saatu hyviä tuloksia, kun tyrniöljyä levitetään ongelmakohtiin jatkuvasti. Tämän lisäksi sisäisesti nautittuna b-ryhmän vitamiinien saanti suurenee.

Tyrnin käyttö vatsavaivoihin: Vatsa- ja pohjukaissuolen haavaumiin suositellaan tyrniöljyä 1tl 2-3 kertaa päivässä ennen ruokailua.

Tasapainoinen hormonitoiminta tarvitsee tuekseen GLA:ta, jota elimistö työstää linolihaposta. Tyrnissä on runsaasti linolihappoa, oleiinihappoa,steariinihappoa,palmetoliini- ja öljyhappoa.

Jos joudut käyttämään paljon lääkkeitä, voit lieventää niiden mahdollisia sivuvaikutuksia tyrnin avulla!

Tilaa ihmeessä laadukkaat tyrniöljyvalmisteet iherbistä


Jos kotimaisuudella on sinulle merkitystä, niin  tämä on Suomalainen tuote!Lähteet: http://www.turist.fi/terveys-tyrni/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri-suosittelee.php
              http://www.valioravinto.fi/artikkelit/tyrnioljy-ja-sinkki-pitavat-limakalvot-ja-ihon-kunnossa

Briefly in english: Buckthorn has lot of benefits for good healthy, it's amazing superfood! For example you can order Finnish buckthorn capsules from iherb.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän laatua parantamassa, koentsyymi Q10, ubikinoni.

Asiaa vitamiineista sekä ohjeita hyvän monivitamiinivalmisteen valintaan

Amygdaliini syövän ehkäisyyn ja tukihoitoon