Raakaravinnosta entsyymeihin ja muuta ajankohtaista

Kesä on helppoa aikaa kokeilla raakaruokailua. Torit notkuvat viljelijöiden herkkuja ja luomuviljeltyjä ruokia löytää myös todella helposti tänä päivänä kaupungista kuin kaupunkista. Ja iso kiitos myös REKO- ruokapiireille. Nyt on kulunut paljon kukkakaalia, hernettä, retiisejä, salaatteja, avonmaankurkkuja sekä mansikoita. Myös idätettyä tulee silloin tällöin kesälläki erityisesti mung-pavun ja alfa-alfan siemeniä. Myös herneen versottamista olen kokeilemassa. Päivittäistavarakaupasta kannattaa tällä hetkellä ostaa vesimelonia, sillä sitä saa jopa 65 senttiä kilolta! Jos muuten olet facebookissa, suosittelen liittymään ryhmään " Vegan fruitarians". Siellä on ihmisiä ympäri maapalloa, näet mitä herkullisimpia raakaruokareseptejä ja saat oppeja ravitsemuksesta ihmisten mutujen pohjalta.

Miksi sitten raakaruokailu kannattaa? Ainakin siksi, että elimistö saa aitoa ruokaa, jonka sulattaminen on elimistölle vaivattomampaa, kuin tavanomaisesti kuumentamalla valmistetun ruoan. Kaikki ravintoaineet imeytyvät helpommin ja vatsa toimii hyvin. Saamme myös tärkeitä hyviä bakteereja ja entsyymejä, entsyymejä ja energiaa kuluu ruoansulatukseen hyvin paljon syödessämme vain kypsennettyä ruokaa (kuten grillikautena usein on monilla tapana) ja tämä johtaa usein väsyneeseen ja vedottomaan olotilaan. Myös vatsa voi toimia huonosti ja siitä johtuen myös vastustuskyky heikkenee. Syöpäpotilaalle voi olla suorastaan hengenvaarallista syödä entsyymiköyhää ruokaa. Toisinsanoen, elävä ravinto pitää meidät elossa.

Kerrataan nopeasti, eli entsyymit ovat tärkeitä kemiallisten reaktioiden nopeuttajia, katalysaattoreita. Ilman entsyymejä solujen toiminta olisi niin hidasta, että elämä ei olisi mahdollista. Haima erittää entsyymejä, mutta sekään ei aina riitä, jos ravinnon sulatus kuluttaakin entsyymejä tavallista enemmän, kuten vaikka rasvaista juhlaruokaa syödessämme tai jos syömme liikaa tai jos yhdistelemme ruoka-aineita väärin. Eri ravintoaineden hajottajat,eli entsyymit toimivat erilaisissa olosuhteissa, kuten pH:n lämpötilan,suolojen jne. osalta.

Jos syö lihaa, olisi hyvä syödä sitä edes välillä ilmakuivattuna, pieniä määriä. Ihmisellä on pitkä suolisto, joten ylenpalttinen lihankulutus rasittaa ruoansulatuselimistöä, sillä liha alkaa helposti mädäntyä ollessaan pitkään suolistossa. Olisi hyvä pitää lihan viikottainen maksimikulutus  noin 300 grammassa. Jos vertaat leijonan suolistoon, joka on lyhyt, kuten lihansyöjillä yleensäkin. Puhumattakaan vielä siitä, että leijonan syljessä on sellaisia entsyymejä, jotka aloittavat lihan sulattamisen jo suussa, mutta ihmisellä tätä entsyymiä ei suussa ole lainkaan (lisäksi leijona ei kypsennä ruokaansa ja todennäköisesti sairastuisi jos sellaista söisi). Mutta silti suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin lihaa noin 70 kiloa.. Selittääkö tämä sitten osaltaan laajamittaista vatsavaivojemme ja muiden terveysongelmien kirjoa? Puhumattakaan maitotaloustuotteista ja viljoista, mutta olkoon se toinen luku.

Jos haluat kesällä nauttia herkuttelusta sekalaisen ruoan parissa, mutta vatsasi ei anna periksi, voit tutkia iherbistä erilaisia entsyymivalmisteita, joista voi olla merkittävääkin hyötyä.

Alle eurolla voit tehdä kymmenen päivän kokeilun Enzymedican tuotteella:


Tämä on muuten vegaaninen ja gmo-vapaa.


Myös isompi purkki on laatuunsa nähden edullinen ja annoksiakin 180 kpl:Entsyymivalmisteen lisäksi sopii käyttää myös samalla hyviä probioottivalmisteita, nyt olisi Now Foodsin probiootit -20 %. Vink,vink lomamatkalle lähtijät!Sitten vielä iherbin aurinkovoiteet ja suojat -15%  29.6.2016 saakka! Jos mietit, että ulkomailta tilattu paketti kestää tulla, niin itseasiassa Airmail- postitustavalla sain pakettini alle viikossa!  Voit lukea suosituksia aikaisemmasta postauksestani: Suojaa itsesi ja perheesi auringon paahteelta sekä hyönteisiltä välttäen turhia kemikaaleja

Ensitilajaan alennuskoodi on GPN777, jolla ensitilaaja saa 5 dollaria alennusta.

Briefly in english: Simply, certain real raw food keeps us healthy. Body needs enzymes. But in case of grill party delights, we may need some extra enzymes when eating really greasy food. Check the best enzyme products from iherb and shop them with couponcode GPN777.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän laatua parantamassa, koentsyymi Q10, ubikinoni.

Asiaa vitamiineista sekä ohjeita hyvän monivitamiinivalmisteen valintaan

Amygdaliini syövän ehkäisyyn ja tukihoitoon