Ethän kuori ihoasi muovilla?

Ainahan kosmetologit toitottavat, että iho pitäisi kuoria vähintäään kerran viikossa, jotta kuolleet ihosolut varisisivat pois. Myös ihon verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta tehostuu. Silloin toki iho pystyy hyödyntämään tehokkaammin kasvovoiteet ja seerumit. Lisäksi iholle tuleva rusketus on syvempi ja tasaisempi.

Lähes tulkoon kaikki tavallisissa marketeissa myytävät kuorintavoiteet sisältävät mikromuovia. Tuoteselosteissa yleisin vaikuttaa olevan polyetyleeni, polyethylene, lyhenne PE. Tämä ei ole suoraan elimistölle niinkään vaarallinen, mutta päätyessään meriin ne alkavat kerryttää itseensä jo meressä olevia ympäristömyrkkyjä. Mikromuoveja joutuu siten myös ravintoomme, eli kaloihin ja muihin mereneläviin.

Suoraan elimistölle haitallinen mikromuovi on esimerkiksi Polyvinyylipyrrolidoni, polyvinyylipyrrolidon, lyhenne PVP. Se voidaan luokiella myrkyksi, sillä se kulkeutuu pienhiukkasina keuhkoihin ja sen mukana kulkeutuvat myös muutkin vieraat aineet.

Eikä tässä vielä kaikki, on liuta muitakin kosmetiikkatuotteita, jotka sisältävät näitä haitallisia mikromuoveja sekä muitakin haitallisia aineita. Kannattaa tutkia nyt viimeistään oman kodin purnukat ja pullot kylppäristä. 

Paras kuorintavoide löytyy keittiöstä! Et tarvitse muutakun hunajaa ja suolaa: ne sopivat hyvin yhteen, sillä suolakiteiden kuoriessa ihoa hunaja sitten taas pehmentää sitä. Ja myös hoitaa, hunajahan sisältää mm. kivennäis- ja hivenaineita, orgaanisia happoja sekä entsyymejä. Hunajassa on myös erilaisia aineyhdisteitä, jotka ovat vielä monille tutkijoillekin mysteeri.

Paras hunaja on kuumentamatonta, jossa on entsyymit tallella. Suomessa on voimassa hunaja-asetus, joka turvaa kotimaisen hunajan laadun. Useat ulkomailta tulevat hunajat ovat kuumennettuja, koostumukseltaan täysin juoksevaa. Suomalainen sekakukkahunaja perinteisesti kiteytyy. Hunajan pakkaajat voivat vaivaamalla tai ymppäämällä tehdä hunajasta pehmeää, mikä ei vahingoita hunajan hyviä ominaisuuksia mitenkään. Vain jotkin lajihunajat voivat säilyä juoksevana vuodesta toiseen. Kannattaa tutkia oman kotikunnan kaupan hunajahylly, löydät varmasti laadukkaan kotimaisen hunajan, myös mahdollisesti lähellä tuotettuna. Myös luomuvalikoima on suhteellisen hyvä useissa kaupoissa, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla sitä kannattaa etsiä Stockmannista. Useat mehiläistarhaajat myös markkinoivat tuotteitaan suoraan kuluttajille, mikä sen parempaa olisikaan.

Laadukasta suolaa voi tilata vaikka iherb.comista! Edullisesti isompikin määrä vaikkapa Himalajan kristallisuolaa. Muista jälleen ensitilajaan alennus 5 tai 10 dollaria tilauksen loppusummasta riippuen koodilla GPN777.

Huolehdi itsestäsi ja luonnosta- älä käytä muovia sisältävää kosmetiikkaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämän laatua parantamassa, koentsyymi Q10, ubikinoni.

Asiaa vitamiineista sekä ohjeita hyvän monivitamiinivalmisteen valintaan

Amygdaliini syövän ehkäisyyn ja tukihoitoon